LCHF tacopaj.

Publicerad 2012-09-30 14:34:00 i Kött, Paj,

LCHF-tacopaj är en av mina favoriter när det gäller LCHF-mat. I början kan det vara tufft att vänja sig vid pajskalet som består utav en äggstanning men efter ett tag inser man hur gott det faktiskt är, och pajen är otroligt enkel att göra och perfekt som matlåda.
 
LCHF-tacopaj (3-4 portioner)
Pajskalet:
2 msk riktigt smör
4 ägg
1 dl vispgrädde
 
Fyllning:
500 g köttfärs
2 st vitlöksklyftor (eller en om man inte är så förtjust i vitlök)
3 msk tomatpuré
En påse tacokrydda
1 dl vatten
Paprika
En liten påse riven ost
2,5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg smöret i en pajform och ställ in formen i ugnen och låt smöret smälta.
Vispa samman ägg och grädde hastigt. Häll blandningen i formen när smöret smält och ställ in den i ugnen igen.
Grädda tills pajskalet fått mycket färg. Ta ut formen och låt vila.
 
Stek köttfärs och tillsätt vitlök och kryddor. Tillsätt vatten och tomatpuré och låt detta puttra i några minute tills vätskan kokat in.
Blanda grädde och creme fraiche i en bunke.
Häll köttfärsröran i pajformen, dekorera med paprikaskivor, häll sedan på grädden och creme fraichen och toppa till sist med riven ost.
In i ugnen i ungefär 15-20 minuter, tills osten fått en fin färg.

Servera med en klick creme fraiche.
 

LCHF chokladtårta

Publicerad 2012-09-29 17:13:00 i Sött och gott,

Detta är en fantastiskt god chokladtårta, eller ja, jag skulle mer kalla det för kladdkaka, fast utan kladd. En tydlig chokladsmak och väldigt LCHF-vänligt.
 
 
LCHF CHOKLADTÅRTA:
Chokladsmeten:
90 g smör
1 ägg
0,75 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1,25 dl stevia-strö
1,25 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En skvätt vatten eller kallt kaffe

Chokladkrämen:
60 g smör
70 g mascarpone
2 msk kokos
1 msk vatten
1 tsk snabbkaffepulver
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
Smält smöret. Vispa ägget hårt och blanda sedan ner alla torra ingredienser med ägget. Häll sist ner det smälta smöret och blanda.
Olja en form och grädda kakan långt ner i ugnen, 175 grader, 15-20 minuter.
Gör krämen - Smält smöret, blanda sedan ner mascarpone och de andra ingredienserna till en jämn smet. Bred krämen över kakan och låt stelna i kylskåpet.

Servera med grädde eller något annat gott...varför inte LCHF-glass?
 
 

LCHF cheddarbiffar med broccoli- & blomkålsmos.

Publicerad 2012-09-28 17:27:00 i Kött, Substitut,

Cheddarbiffar:
1 kg nötfärs eller blandfärs
2 ägg
½ dl grädde
Salt, peppar
Chilipulver efter smak
Cayennepeppar efter smak
En påse riven cheddarost 
 
Lägg köttfärsen i en stor bunke och tillsätt allt utom cheddarosten.
När allting är noggrant ihoprört, häll i påsen med cheddarost och rör om försiktigt.
Forma biffar med händerna och lägg på en våt tallrik eller skärbräda.
Stek i mycket smör eller olja på ganska hög temperatur så biffarna får en fin stekyta på båda sidorna.
Sänk sedan temperaturen och stek biffarna tills de är genomsteka.
 
Broccoli- & blomkålsmos:
Broccoli och blomkål (fryst)
Grädde
Smör
Salt o peppar
 
Koka broccoli och blomkålen enligt anvisningar på förpackningen. 
Häll av vattnet och tillsätt grädde. Ju mer grädde desto lösare konstistent. Det räcker med någon deciliter!!
Låt grädden koka upp och mixa sedan allt med en mixerstav till det blir en slät konsistens.
Tillsätt salt och peppar, och en klick smör och rör om.
 
 
 

Om

Min profilbild

Jag heter Amanda, är 19 år och skriver om mitt liv som LCHF:are. Ni kommer att kunna läsa både om hur jag äter och tränar, och jag kommer att försöka bjuda på många smarriga recept och tips!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela